100830 - cykel!

Bingo har hängt lite i SP´n idag meddans husse klippt gräsmatta och matte röjt.. Sen vart det ett tag ensam hemma för tjejen meddans vi var iväg och shoppade och nu på kvällen tog husse ut Bingo på en cykeltur á 40min :)

Kan ju säga som så att Bingo var inte så super sugen på att bege sig ut med husse ;)
Hade hon fått välja själv hade hon nog vart hemma och latat sig på soffan idag! Det tog några "-ska vi gå ut" innan hon hoppade ner från sin favoritplats och sprang ut till husse i hallen :P  Söthund!! ♥

Slut på v.43

Träningen har sett ut såhär:

Måndag - dw 40min, osäker på vikt, men hyffsat tungt.
Tisdag -
Onsdag -
Torsdag -
Fredag - SP och 40min cykel.
Lördag -
Söndag - 40min cykel.

Alltså inte mycket alls.
Men däremot har vi promenerat en hel del i veckan och hittat på annat skoj.. Tisdags var vi bl.a i stan och promenera, torsdags var vi till Norrköping på em/kvällen och hälsa på Bingos uppfödare och igår, lördags, var vi i Örebro hela dagen (var iväg mellan 07.00-23.00) på wp-SM och sprang runt.

100828 - wp sm (upd. med bild)

Igår, lördag, var jag och Bingo iväg till Örebro för att titta på SM i weight pull.
Vi gick upp redan vid 06.00 och åkte hemifrån 40min senare.. Kommunalt såklart! 10.00 var vi framme och vart upp plockade av snälla Lotta i örebro gruppen..

Det vart en lång dag men väldigt trevlig!
Träffade gamla bekanta, pratade strunt och mös med hundar. Tittade självklart på tävlingen också ;) Men missade de 2 sista klasserna då vi var tvugna att ta 19-tåget hem igen. Tack igen Lotta för skjuts från och till tåget!!

Den absolut bästa överraskningen från dagen var nog kantarellpåsen från Jenny, 1000-tack igen!! :)
Nu har vi hela diskbänken full av kantareller att rensa!

Men för att återgå till Bingo, som bloggen ändå handlar om ;) ...
Jag tror hon hade en minst lika trevlig dag som jag! Hennes "puppy eyes" fungerade på alla och det vart den ena godbiten efter den andra som lank ner i hennes mage!
Hon fick totalt bullfnatt när hon fick "återförenas" med Petris apbt hane Balder och sprang runt honom som ett fån skrikandes som en brunstig älgko.. Har aldrig sett henne så med en annan hund, förutom när hon träffar sin mamma då - men då är det mera fjäsk. Nu var det lek! Det är härligt att se att Bingo verkligen gillar vissa hundar! ♥
I övrigt var hon lika nonchalant som alltid mot andra hundar och hennes största intresse under dagen var nog just - att tigga mat! :) 

Nu är vi helt slut och därför blir det en slappar dag idag! 

Linn från Norge fick en bild på min Pingping ♥

100827 - cykelpass

Dagen idag har vart lugn, jag och Bingo var ute lite på tomten tidigare och hängde i SP´n. Inte speciellt länge dock.. Annars har det mest blivit soffmys!

I skrivandes stund är husse ute och cyklar med Bingo. Tack husse! ♥
Jag updaterar senare om tiden.. Update: 40min..

Imorgon blir det en långdag för mig och Bingo i Örebro och WP SM. Vi ska dock bara titta, såklart. Men blir hemifrån mellan 7.00-22.00. Hua!!
Ska bli härligt att få lite inspiration till träningen och på söndag bär det förhoppningsvis av till Årsta för lite wp träning på vagn med swba sthlm..

hej så länge!


100824 - stan idag

Tog en tur till stan idag.
Husse hade en timmes rast så jag och Bingo åkte in för att ta en snabb lunch! Sen vart det hem igen :)

Annars har det vart rätt lugnt, har chillat hemma framför tv´n och Bingo har vart extra mammig ♥
Det är därför jag älskar min hund, för hon älskar alltid mig.. Det känns så sjukt att man skulle komma att fastna för en hund så hårt, men med Bingo är det inte svårt. Hon följer varje fotsteg jag tar, gör det jag ber om och ställer aldrig till med bråk. Hon är extemt formbar, men framför allt - jag betyder mer för henne än någon/något annat.

Jaja.. Nu ska jag sluta upp med mitt gulligullprat om min hund och försöka sno tillbaka min huvudkudde. För just nu har jag 21kg amstaff som lagt sig med halva kroppen över den ♥

100823 - dw

Trots att min frukost kom upp imorse och jag sov hur länge som hellst, och förmodligen hade kunnat fortsätta med det, så begav sig jag och Bingo ut på en dw tur!
  Det vart däcket idag, har tidigare sagt att den bara väger 5kg men jag är extremt osäker på det! Visserligen är den jobbigare att dra, men Bingo hade lika jobbigt att dra den som 16kg kätting =S Jaja, får väl väga den någon dag! När jag införskaffat mig en våg ;)
  Vi tog iaf vägen bredvid ängen fram till stora vägen och tillbaka, var ute i 40min. Med lite uppmuntran så kämpar faktiskt Bingo på riktigt bra även när hon är så trött att hon bara vill lägga sig ner! ♥

På kvällen när husse kom hem från jobbet vart det lite bollkastning på tomten. Och jag hade tänkt att jag skulle skriva idag att jag var så nöjd att vi äntligen har en hel tennisboll som vi faktiskt kan lägga undan nu och bara ta fram vid lek, men ack så fel jag fick. För under bollkastningen idag lyckades självklart min piraya att tugga sönder den ;) dock duger den fortfarande!

Nu är det natta dags snart tror jag. Jag har en hemsk huvudvärk som vägrar ge med sig och Bingo ligger sen länge tillbaka och snarkar på "sin" soffa ♥

Slut på v.33

Så typiskt att jag ska gå och börja må riktigt illa igen i slutet på denna vecka. Nu när jag kännt att motivationen börjat öka lite igen till den fysiska träningen.. Men,men.. Bingo klagar inte iaf ;)
Idag var det bollkast med husse på tomten, inte mycket mer än så tyvär då husse jobbat hela dagen och jag legat helt död på soffan utan att kunna röra mig!

Så här såg veckan ut iaf..

Måndag:
Tisdag: 1timme dw, 16kg.
Onsdag: lydnadsträning (platsliggning) + flirtpole 15min.
Torsdag:
Fredag: 1timmes skogspromenad + lite simning.
Lördag:
Söndag:

100820 - skogspromenad

Idag hade jag ett uppdrag och min käre kompanjon gjorde mig sällskap... ;)

Vi tog en promenad ner till sjön, Bingo fick doppa sig lite, sen begav vi oss ut bland träden i skogen. Var ute och promenerade 1timme...
  Annars har det vart lugnt, jag har lekt Ernst här hemma och pysslad och donat så Bingo har mest undrat vad tusan matte håller på med :) Men för det mesta har hon hållt sig till sin favorit syssla, ligga på soffan! ♥

100819 - snaskdags!

Idag blir det en lugn dag, då matte och husse har mycket att göra.
Bingo firar det med ett ben :)


100818 - lyckad träning på kort tid!

Har tidigare skrivit att vi kommit igång med klicker träningen och även om vi var lata, som vanligt, så tog vi tag i det idag igen!
  Under lydnadsträningarna har jag alltid använt ordet "ligg" på platsliggningen, samma som vi kör vardagligt här hemma. Men för att få platsliggningen lite mer speciell tänkte jag träna in "plats" itstället där kravet är att hon ska ligga ordentligt med huvudet i backen. Och det gick ju galant! Iaf med hjälp av en klicker och en påse frolic :)

Jag satte mig ner på golvet och bad Bingo ligga ner framför mig, så fort huvudet åkte ner i backen så klick-godis. Det tog 2ggr sen förstod hon vad det var för beteende jag var ute efter :)
  Jag, med mitt taskiga tålamod, la då på kommandot "plats" på en gång och här kommer en film:Det tog oss alltså med hjälp av klickern bara några minuter att träna in ett helt nytt kommando! Jag är superlycklig och stolt över min "kamphund"!!
   Har fortsatt nöta några gånger och det går kanon. Nu ska vi bara förlänga tiden mer och mer och sen börja öva utomhus!

Tog sedan en promenad ner till ängen med flirt polen och körde ca.10-15min. Bingo var helt död efter!
Vet inte om det är att hon bara har extremt dålig kondis, att hon tar ut sig för hårt för fort eller om det är hjärtat som bråkar =/
  Ska hur som boka tid för vaccinering snart och då får dom kolla upp hjärtat på en gång! Hon har ju som sagt ev. haft ett blåsljud (vet. kunde inte svära på att det var det).Min älskade Ärtan ♥

100817 - dw med husse! (bilder)

Idag tog husse ut Pingping på en dw runda, tack husse! ♥
Jag bad endast om en 30min promenad, men fick ringa efter 45min och kolla så dom inte tuppat av.. DÅ var dom på hemgång ;) Efter 1timme med 16kg kätting kom en trött Bingo inspringandes i stugan följd av en blöt husse :)

Här kommer lite bildbevis från deras promenad:

Sen försökte vi oss på att få en hyffsat bra helkroppsbild på Bingo, det gick väl sådär ;)
Men vi fick oss ett och annat gott skratt när husse kämpade på..  Jag är stolt över husses försök ♥ Men mindre stolt över Iphonens kamera!!
100815 - Hemgång för Tiger! och veckoslut v.32

Usch vad fort helgen gick!
Nu är det måndag när jag skriver och lilla Tiger åkte hem igår kväll ♥ På dagen fick vi inte alls mycket gjort och vi låg faktiskt bara hemma hela dagen. Självklart med dörren öppen så hundarna kunde springa ut och in som det behaga!
   Lite missnöjd över mig själv är jag dock för att jag vart så trött och inte orkat täna med Bingo! Vi skulle verkligen behöva komma ut och dra lite kätting! Har iaff gett husse i uppgift att hitta en billig carpet mill - alternativt att vi gör en själv. Tror den kommer komma väl till nytta ju tjockare jag blir och även ett tag efter ;)  Men självklart kommer den bara att användas som ett kompliment till vanliga promenader + träning.

Nu är det iaf veckoslut, och så här har denna vecka sett ut:

Måndag -
Tisdag -
Onsdag - 40min dw, 16kg
Torsdag - spring på ängen + simning
Fredag - spring på ängen + bad
Lördag - skogspromenad/spring på ängen 1-1.5timme
Söndag -

Jag och Bingo skulle verkligen behöva en träningskompis här ute så vi får lite fart på benen!!

100814 - "skogspromenad" (+bilder)

Ja, det började som en skogspromenad. Jag, Tiger och Bingo gick ner till ängen och vek av in i skogen (som går längst med ängen) Bingo som vanligt lös och Tiger i koppel.. Bingo såg vi inte så mycket av, hon skuttade runt och var lycklig ♥ Jag och Tiger däremot hade riktiga problem *haha*. Vart jag än gick så fick jag antingen spindelnät i hela ansiktet eller över armarna så jag drabbades av smått panik och den där stackars Tiger lyckades ramla ner i varenda dike :P Jag hade riktigt kul och han tog det faktiskt riktigt bra varje gång ♥
  Är det inte det som är så härligt med dessa hundar? Det spelar ingen roll hur många gånger dom ramlar omkull, dom bara resar på sig, skakar av sig och går vidare. Som om inget har hänt... :)

När vi kommit halva ängen vek vi ut ur skogen och fortsatte bort över ängen till bondens hus. Där gick vi upp mot vägen och gick längst ängen tillbaka (några meter bilväg som sedan viker av till en grusväg). 
  Värmen var olidlig och samtidigt som svetten rann på mig så flåsade Tiger så mina öron höll på att ramla av och Bingo, hon fortsatte springa runt som om hon inte hade ett enda bekymmer i hela världen!
  1-1.5timme var vi ute.. Och äntligen hemma somnade vi alla 3 på soffan!

Lite bilder från denna dag:


100813 - fredag den 13e!! (+bilder)

Men dagen har inte vart värre än någon annan ;)

På dagen tog jag och hundarna en promis ner till ängen, dom fick busa runt och bada i ån. Vågar dock inte ha Tiger lös där nere då det kryllar av rådjur och en och annan hundägare... Även om Tiger är duktig på inkallning och kommandot "stanna" så vet jag hur snabbt det kan gå för honom att "försvinna" när man inte är med i svängarna ;) Han är snabb och lurig den där lilla dampgrisen ♥

Tog lite bilder (dock inte den bästa kvalitén):
Annars har vi tagit det lugn och vart hemma, hundarna har dock haft öppet ut på tomten hela dagen och har röjt lite då och då. Jag blir super orolig och tror att dom ska äta upp varandra. Haha, det är galet hur lika dom är varandra under lek - låter som om dom hatar varandra men ska ändå springa efter varandra och envisas om samma pinne. Har kännts som en tidsfråga innan dom ska ryka ihop, men än har inget hänt *peppar peppar*

Vi har haft sällskap här hemma under eftermiddagen då grabbarna vart i full gång med renoveringen av badrummet. Bingo tar det chill, men Tiger ska vara med och vara i centrum hela tiden :)

Nu blir det soffhäng och sen en promenad med husse när han kommer hem senare ikväll.
Jag har tyvär fått blödningar (igen) och måste ta det lugnt och vila.. Även om det inte är det lättaste :( Så jag får nog lov att bolla över lite ansvar på sambon och hundarna får klara av att rasta sig själva på tomten så länge...

100812 - tiger på besök (+bilder)

Ikväll kom Tiger hit. Underbara lilla Tiger som bott med mig och Bingo förut ♥ Han är ju för underbar. Kommer och pressar sig emot en och vill bara mysa!
  Bingo går runt och chillar, bryr sig inte mycket.. Hon är bäst min hund! Har precis matat djuren och strax bär det av på en kvällspromenad...

På dagen idag tog husse ut Bingo till ängen. Jag låg hemma och vila :) Bingo hade tydligen fått riktiga bullfnatt och vart super lycklig :) Det vart en liten simtur i ån idag igen.


Lite mingelbilder..
100811 - dw runda (bilder)

Har vart full rulle idag men lyckades ta mig ut på en 40min runda med Bingo och kättingarna på släptåg :) Bingo drog 8kg på väg ner till ängen och 16kg på ängen och hemåt.
  Halvvägs stannade vi till för att ta ett litet dopp i ån. Vi har verkligen tur som har en så stor äng så nära med en å som rinner igenom hela! Kan inte bli mycket bättre ;)

Bingo var lite seg idag, men vi har vart rätt sega allihopa senaste tiden så det är inte så konstigt. Min lilla gris ♥ Vi får fortsätta kämpa på med träningen så kommer det säkert bli bättre! Hon är ju faktiskt rätt tacksam och klagar sällan oavsett vad vi gör ;)

Tog lite bilder...
100808 - vart är fisken?

Husse, Bingo och jag tog en promenad upp till Länna där vi inhandlade lite fiskeprylar. Vi hade ju tänkt göra en Ernst och fiska våran middag.. Men icke, för någon fisk fick vi inte. Däremot fick husse en stor och fin kräfta på kroken som vi snällt släppte tillbaka i sjön igen!

Bingo var måttligt road över att få sitta fastspänd mestadels vid sjön - men med en badanka som Bingo kunde vi inte riskera att hon skrämde iväg fisken, även om det nu i efterhand inte spela någon roll ;)
  Bingo var iaf extremt intresserad av fisket och förstod inte varför hon inte fick hoppa med i vattnet efter kroken? Det kanske är så att Bingo är lite för van med all uppmärksamhet hela tiden och att vi alltid leker med henne :P
  Det var iaf en bra träningsdag där hon fick vara mestadels passiv, vilket vi är hyffsat dåliga på att träna! Vi var iväg halva dagen och innan hemgång fick Bingo hoppa i från bryggan och simma lite ♥


100807 - Regn och rusk

Trotsade det dåliga vädret och tog en tur in till stan, Bingo var så där måttligt road över mattes påhitt ;)  För enligt Bingo ska man tydligen bara ligga inne och sova en hel dag om det regnar ute! Hon verkligen total vägrar att gå ut... Men med lite övertalning brukar det gå an.

Vi var iaf iväg en 4timmar. Mötte upp husse på hans jobb och tog en promenad till söder där vi stannade för att äta lunch på underbara Samba Sushi ♥  För att sedan gå tillbaka och hänga lite på kontoret!
  Bingo och jag var blöta när vi väl var hemma, men nöjda över att vi vågade trotsa vädret och kom ut!

100806 - viktökning

Så där! Nu har vi äntligen fått rumpan ur vagnen och köpt oss en till kätting! Vart samma som den vi hade, dvs en 8kg´s. Så idag har vi vart ute och provdragit, kom precis hem från en mysig dw runda på ängen... Riktigt skönt för både mig och Bingo att komma ut lite senare när mörkret lagt sig och luften är sval och skön. Problemet är väl att Bingo nu mer är tvungen att dra kätting själv ner till ängen då jag inte klarar av att bära, och det kanske inte är så populärt bland grannarna kvällstid. Men idag är det trots allt fredag och sträckan är inte så lång...

Vi var bara ute 30min, men det räckte gott och väl tycker jag. Bingo drog 8kg ner till ängen, 16kg på ängen och 8kg hem igen.. Dvs kanske 5min med 8kg och 25min med 16kg.
  Hon börjar bli bättre och bättre på att dra. Tekniken har ju alltid vart toppen, men motivationen och viljan lite sämre.. Nu har hon mycket lättare för att slappna av och ge mig lite svansviftningar samtidigt som hon själv varvar mellan gångarterna. Det är härligt att hon förstår att det kan vara roligt att dra även fast vi ökar på vikten! 
  Förut har hon tyckt att det räckt med 8kg och att varje liten viktökning på det är skit jobbig. Men nu är det andra bullar minsann ♥

Nu har jag iaf en utslagen Bingo på golvet och ska själv njuta av det tysta lugnet här hemma!

100805 - kantarellsök

Inte för Bingos del, men för min och husses. Utan att lyckas tyvär!

Tog en 2timmars promenad runt om i skogarna här ute, Bingo var på toppen humör och sprang runt som en dåre ♥ Tror dock hon tog ut sig lite väl i början då hon halka efter lite på vägen hem ;)
  Vart väldigt blandad terräng, bergsklättring och vid ett ställe simmade Bingo över en å (varför ta bron som matte och husse?) Vi var helt slut alla 3 när vi kom hem!

Bingo har terroriserat mig hela kvällen med sina äckliga fisar! Så nu får hon ligga i sin soffa själv meddans jag har en massa att göra.

En liten bild från dagen som avslut:
100803 - klickerträning och dw

Samma runda som sist. Skillnaden idag var att det regnat ute, Bingo stannade inte men joggade en hel del. =)
Det vart lite jobbigare terräng i skogen då bergen var hala, men hon kämpa på! Min lilla gris..

Ska ta en dw runda till bauhaus någon dag och köpa en till kätting, det är dags att hon får ta i lite också ;)

Vi har även börjat klickerträna. Hon är redan "inklickad" sen tidigare och jag tänkte det kan vara kul att köra lite hjärngympa främst. Vi är ju hemma hela dagarna och ofta orkar jag inte ta mig ut så då blir det perfekt. Har även införskaffat mig min första påse frolic, vilket fungerar kanon. Hundknark kallar vi det för här hemma ;)
  Idag började vi iaf träna på att ta av strumporna och hon hajade snabbt!

Klicketräningen är verkligen toppen för hennes huvud och framförallt för mig att träna på mitt tålamod.

Jag ♥ Bingo


100801 - DW

Nu var det ett tag sen vi var ute och drog lite kätting, ska försöka komma igång nu igen då vädret blivit lite svalare.. Detta märktes iaf på Bingo som började vifta på svansen när jag tog fram selen :)

Husse följde med och det vart en promenad på 50min med 8kg kätting. Halva sträckan på ängen och halva igenom skogen. Och då menaar jag skog, inte några skogsstigar inte ;)
   Bingo drog på bra och fick själv välja takten, hon la sig ner och vila några gånger men då vi fortsatte gå på fick hon springa ikapp. Så det vart mycket intervall träning. Stackarn var helt slut när vi väl var hemma... ♥

Pride parad = miljöträning!

Vad kan vara bättre miljöträning än att åka in till stan den 31/7 och se årets pride festival?!
Även om jag kanske inte tycker det är det mest spännande så tänkte jag att det kunde vara bra för Bingo som nu mer bor på landet att miljötränas - även om hon i största allmänhet inte riktigt behöver det ;)

Vi lyckades iaf hitta en bra plats vid söderledstunneln på hornsgatan där vi både hade möjlighet att sitta precis vid vägen så Bingo kunde se allt + komma ifrån lite till en större tom yta.
  Dock fick jag ganska snabbt konstaterat att inte alla tyckte det var den bästa miljöträningen (trots flertalet hundar både i tåget och utanför) här är en "konversation" med en kvinna (=K) och jag (=J):
K- Stackars hund!
J- Syftar du på min? Tycker nog inte så synd om henne, då jag anser detta vara en väldigt bra form för miljöträning
(Bingo står med full fokus på parad tåget och visar inga obehagliga tecken öht - snarare tvärtom).
K- Hmm, lite för mycket miljöträning! (med den drygaste tonen hon hitta)
J- Det tycker jag inte, jag anser att hundar skall klara av att vistas i sånna här miljöer utan att påverkas speciellt mkt.
K- Jag är faktiskt hundförare!
(fortfarande den dryga tonen)
J- Mm, det märks! I så fall en ganska dålig en! För om du skulle kunna läsa hundar så skulle du se ganska klart och tydligt att min hund inte berörs av detta. Och som du ser är hon rätt stabil, och det är antagligen inte för mina "dåliga" miljöträningar ;)
Sen vart det tyst...

Det kändes bara så tröttsamt! Jag är själv emot att man tar med hunden på div. demonstrationer eller festivaler, men kom igen - pride paraden, alla är glada och trevliga och jag har aldrig vart med om något negativt under den - dock ska jag inte säga att det kanske inte förekommer...
  Men jag står fast vid att jag tyckte det var en bra miljöträning och efter 2,5år tillsammans med Bingo vet jag vad hon klarar av!

Summan av kardemumman:
Bingo visade lite obehag när det slogs med trummor för nära eller basen var för hög från vissa lastbilsflak, men för det mesta var hon väldigt intresserad av vad som hände. Och dom gångerna hon visade obehag avreagerade hon ganska snabbt.
  Mot slutet av tåget var hon helt cool med allt och brydde sig föga - då passade jag på att nöta lite lydnad vid sidan av och busa med en pinne. I samma veva kom husse förbi, klar på jobbet, och Bingo vart överlycklig!!

På vägen hem hoppade hon upp i husses famn på tåget och somnade ♥ och väl hemma var det full rulle kanelbulle igen! :) Min söta lilla ko!

RSS 2.0