100725 - Kaos!

Det har vart kaos sista tiden, därav dåligt med blogginlägg - och förmodligen kommer det förbli så ett tag.. Inget negativt kaos, utan bara mycket att göra.

Senaste dagarna har iaf Kita flyttat ut, digitalkameran har slutat fungera, vi hittade en lösspringande goldenhane som fick sova över en natt, vi har vart inne i stan, vart hundvakt åt Willy & Gracie, m.m... =)

Idag var jag och Bingo nere en sväng till ängen iaf... Tog med oss fresbeen!
Vilken extremt dålig kondition min hund har *lata jag* Men kul hade hon =) Fick några bilder med mobilen:

Först - kisspaus!


Springa efter frisbeen är det bästa so finns tycker Bingo!


Fått upp flåset!


Törstig blir man...


Nu ska jag leta upp en bra mysbild att skicka in till amstaffwebbens tävling, sen blir det tända grillen och gå upp och möta husse vid bussen!

100712 - Besök hos svärföräldrarna

Idag tog jag och husse hundarna och åkte ut till husses föräldrars sommarställe. Ett planerat kortbesök vart en heldag! Hundarna hade det super mysig och fick spendera hela dagen utomhus! Och OJ vad do lekte med varandra!! Riktigt kul att se =)
  Från att vara helt döda efter bussresan dit behövde dom bara spolas av med vattenslangen och vile en stund innan det var full rulle... Så roligt att det går bra att ha dom ihop!

Tog självklart en massa bilder, dock med mobilen då digitalkameran gått sönder =(



















Vi var ner till vattnet en timme också så att båda hundarna fick simma! Där fick dom dock turas om att simma med husse.. Vore inte så roligt ifall dom skulle få för sig något i vattnet...

100711 - varmt!

Vilken dag, vilken värme!!
Tog hundarna och promenerade ner till sjön. Det var så ruskigt varmt väder att det bara fick bli snabbdopp och sen hem igen...



Bingo har inga problem att hoppa från klipporna och hoppa i vattnet direkt, meddans Kita stod och vela.. Tillslut hjälpte jag till lite ;)


Kita spanar efter Bingo...


100710 - Promenad i stan

Idag tog jag hundarna och åkte in till stan med husse som skulle jobba. Hela 4timmar var vi inne och promenerade runt! jag hade dock aldrig trott att det skulle vara så populärt att gå med systrarna ihop =P
  Men många var det som stannade oss för att klappa, berätta hur lika dom är eller fotografera.. Kita njöt som bara den av all uppmärksamhet meddans Bingo som vanligt mest tyckte det var uttråkande =) Spännande hur olika dom är!

Vet inte om Kita åkt kommunalt förut, men lite stirrig var hon i början. Men helt otroligt hur snabbt hon anpassar sig! Åka rulltrappa var lite läskigt men med Bingo som gick först och några uppmuntrande ord klarade hon det med bravur!

Innan hemfärden fick vi vänta en stund utanför husses jobb och jag passade på att träna lite med Kita. Bingo fick sitta passivt meddans vi gick runt henne.. Kita fattar galoppen fort! Testade henne i lite hårdare lek också och visst biter hon efter händerna, inte speciellt hårt, men det är ändå något som måste tränas bort! Efter några tillsägningar förstod hon att händerna inte skulle in i munnen ;)
  Tror faktiskt det kommer gå väldigt lätt att träna bort hennes små "problem" bara man är konsekvent! Hon anpassar sig extremt fort i nya miljöer och vill gärna göra rätt!

Bingo har accepterat att syrran är här fullt ut nu känns det som och ibland kan man t.om skåda små lekinviter från surtanten =)
  Dom har inga problem att äta och sova tillsammans även fast dom för det mesta låter varandra vara..

Jag hoppas Kita hittar ett fint hem ♥


100709 - Syrran på besök!

Igår ringde en vän och undrade om jag kunde ta deras amstafftik ett tag, meddans vi hittade ett nytt hem då dom ej längre kan ha henne kvar. Denna tik är inte vem som hellst, utan Bingos kullsyster. Och självklart kan vi ha henne här ett tag!

Idag kom dom ut och lämnade henne. Trots att Kita och Bingo inte träffat varandra på 1.5år gick det bra. Lite raggresning och sånt, men för det mesta struntar dom i varandra. Och Kita har till och med försökt få igång Bingo till lek, vilket inte funkar så bra på min surkärring ;)

När husse och matte åkt vart det lite soffhäng inomhus innan vi tog oss ut. Jag tog en 1,5timmes promenad med flickorna och det gick verkligen super bra! Inga problem att ha dom kopplade ihop alls, dock gick Bingo för det mesta lös.
  På väg mot centrum kommer det en utrusande raggresande och skällande labbetik från en tomt och jag blir flyförbannad och tecknar åt den att gå bort. Tjejerna håller sig toklugna!! Efter ett tag kommer ägaren utspringande och säger "-stack hon ut?" Korkade människa.. Arg och iaf stolt över att tjejerna höll sig lugna fortsatte jag promenaden...

På väg hem, kanske en 20min ifrån huset, går Bingo bananas och får för sig att att hon ska dyka ner i ett dike med avloppsvatten eller liknande. Upp kom hon iaf, alldeles brun och illaluktande. Till råga på allt passar hon på att rulla sig i en grushög längre fram.. "suck". Kände för en sekund att jag kanske skulle slänga ut henne på blocket istället?
  Men nu när hon ligger nybadad på soffan ärdet nästan som bortglömt ♥

Bilder från promenaden och efter på tomten:

Bingo och Kita


Bingo lortgris:


Kita trött?


Kita posar:


Med lortgrisen Bingo bakom:


Om du är intresserad av att ge Kita ett hem, skicka ett mail till [email protected] berätta lite om dig så hör jag av mig!
Kita är alltså reg. i SKK, har pass och är försäkrad i agria.

100708 - sol och bad =)

Idag tog vi alla 3, jag husse och Bingo, en promenad till stranden efter jobbet.
Även husse vågade sig ner i vattnet och det var riktigt mysigt och avslappnande att simma en tur alla 3 tillsammans =) Gladast var nog Bingo som fick simma runt med tennisbollen i munnen!

Bingo har fått utslag på bröstkorgen och ena armhålan, är lite osäker på vad det kan vara men gissar på foderbytet. Hon kliar sig inte men det ser inte så bra ut. Smörjer in med idomin salva så får vi se vad som händer.. Kan ju vara utslag från vattnet också.

Bingo har iaf ätit middag och ligger nu och snarkar på soffan =)

100706 - Dax för en updatering!

Nu har det blivit lite glapp i bloggen igen ;)
Vi åkte och hämtade Bingo redan på lördagkvällen, direkt efter bröllopet. Klarade inte av att vara ifrån henne längre än en natt. På lördagen hade iaf hundvakten tagit en lååång promenad genom skogen till vattnet, där hade dom badat och sen gått hem. Bingo hade senare även fått provat att umgås med några andra hundar, utan större lycka... Det är konstigt det där, med mig har hon inga problem alls med andra hundar men så fort någon annan "håller kopplet" blir hon kaxigare! 
  Hur som så verkade hon ha haft det toppen bra hos hundvakten! Så nu vet vi vem som ska passa min prinsessa igen i framtiden =).

Dagarna efter har vart lugna. Igår var vi nere en sväng på ängen och kasta frisbee och idag var husse ute på en lång promis meddans jag jobba...

Sista promenaden är avklarad och det är snart dax att sova!

100702 - Bingo sover borta

Hela den här veckan har blivit lugn från träning, lite som en semester för Bingo. Det har vart fullt uppe här hemma med jobb etc.

Ikväll kommer iaf husses kompis över för att hämta Bingo! Vi ska på bröllop imorgon och har ingen lust att lämna Bingo hemma hela dagen. Härligt att man har vänner som ställer upp ♥
Men det kommer att kännas tomt. Det är inte många gånger, förmodligen bara 1 eller 2, som jag och Bingo har vart ifrån varandra över natten. Känner mig extremt "mammig" men det är svårt att skiljas åt.. Tur att jag har husse att krama om iaf ;)
  Ev. så kommer Bingo hem redan imorgon kväll, men det kan bli att hon är borta till Söndag. Tror inte hon kommer att klaga när hon äntligen får tillåtelse att sova i en säng igen =)

Snart blir det ut på en promenad...


RSS 2.0