100630 - En dag på mattes jobb

Idag var jag tvungen att åka in till nya restaurangen för städning etc innan kvällen Grand Opening (VIP-kväll). Bingo fick självklart följa med och hon skötte sig lika bra som vanligt ;) Vi var där mellan 10.30-17.30 och Bingo sprang runt lös och fick sköta sig själv. 
  Vi fick mycket beröm av både mina chefer och av byggjobbare, leverantörer etc. över att Bingo är så himla lydig och trevlig ♥ Är alltid roligt med possitiva kommentarer! Speciellt när dom tycker man gjort ett bra jobb med träningen =) Bingo fick även gosa med ena chefens dotter för 2a gången och både hund och barn var överlyckliga!

Så även om det vart en hård och jobbig dag för mig (för Bingo också så klart) så har det var trevligt! Kan det bli annat när Bingo är så duktig på att charma folk? ;)

Nu blir det soffhäng som vanligt, Bingo har redan somnat...

100629 - veterinärbesök

Tog en 40min promenad till veterinären, hade bokat tid för Bingos skendräktighet. Pratade lite om kastrering och så, Bingo skötte sig lika bra som alltid och vart väldigt populär hos veterinärerna =) Kom även in på rasförbud, då dom precis satt förbud mot b.la amstaff i Danmark, och veterinären ville fötydliga att dom stod på våra hundars sida ♥ Och om det var någon som sa något så skulle jag meddela att jag har hela veterinärförbundet bakom mig =) Härligt! Känns skönt att veta att både SKK och Veterinärförbundet är emot ett rasförbud!

Men om vi ska återgå till Bingo så fick vi iaf utskrivet Galastop mot skendräktigheten! Däremot upptäckte dom ett litet blåsljud på Bingos hjärta, så nu är jag lite nervös =S Men vi ska kolla upp det igen om 4månader så nu håller vi tummarna på att det försvinner istället för ökar!!
  I October ska jag återkomma ang. kastreringen på Bingo.

Sedan vart det en lite längre promenad hem och soffhäng på kvällen!

100628 - Plocka blommor

Idag hade vi tänkt dra lite kätting, men klockan hann bli för mycket och jag har ingen lust att väcka grannarna! Istället gick vi ner till ängen och plocka blommor!
  Gräset som nu är dubbelt så högt som Bingo var iaf uppskattat från hennes sida. Det var nog både roligt och jobbigt att skutta runt som en kanin där nere, men roligt hade hon =) Själv drabbades jag av ett myggbett rätt på kinden och ett annat mitt på handen...

vecka 25 slut

Så här såg veckan ut:

Måndag- dw 1timme, 13kg.
Tisdag-
Onsdag- 30min frisbee.
Torsdag-
Fredag-
1timme cykel.
Lördag- 40min simning.
Söndag- 4tim promenad.


100627 - Kändis för en dag?

Det var ungefär så det kändes när man gick genom gamla stan med Bingo idag.
Bingo och jag promenerade från mitt jobb till husses och under hela sträckan fick Bingo bära sitt flexikoppel i munnen. Det var väldigt populärt bland turisterna, som både stannade oss för fotografi och filmade oss i förbi farten =).



Efteråt fick Husse följa med på promenad runt söder. Vi var iväg 5timmar hemifrån idag. Bingo är nu nöjd och sover på "sin" soffa.

100626 - sol & bad

Ja, idag vågade till och med jag i vattnet =)
Bingo har energi som en fisk i vattnet och simmade iaf en 40min idag. Hon gick knappt att stoppa! Underbart att hon har så roligt i vattnet ♥  Hon har blivit riktigt snabb också!

Träffade på en 9årig amstafftik från kennel Wizage vid sjön. Trevlig tik, lite rund om magen =P Bingo sprang iaf runt lös på stranden utan att ens närma sig tiken trots att denna satt kopplad 1m ifrån mig. Hon e duktig min gris ♥

100625 - Glad Midsommar!

Imorse vart det en promenad till affären med frisbeekastning.
 
Under dagen har vi vart ute i trädgården och myst och nu på kvällen vart det 1timmes cykeltur med husse för Bingos del!


100623 - frisbee

Tog en 30min nere på ängen och kastade frisbee. Bingo nöjd över att få leka sin favorit lek och jag är nöjd som slipper ge mig ut på en dw runda ;)

Hela dagen har varit lugn och vi har spenderat mest tid inomhus på eftermiddagen idag. Det känns att man har jobbat mer sista tiden, men det är bara att kämpa på! Bingo behöver ju både motion och mat i skålen =P 
 


Ps. "Lilla" Willy är nu hemma hos sin husse igen...

100621 - dw

Husse tog med Bingo ut på 1timmes dw runda. Bingo drog 13kg.

vecka 24 slut

Så här såg veckan ut:

Måndag-
Tisdag-
Onsdag- 3timmar promenad + powerwalk med 8kg 40min.
Torsdag-
Fredag-
power walk 40 min med 8kg.
Lördag- dw 1timme, varva mellan 8 och 13kg.
Söndag- 30min simmning.

100620 - Bad (bilder!)

Tog en förmiddags promenad till stranden för att låta Bingo simma. Var iväg 1h30min varav 30min var simmning för Bingos del.

Här kommer lite bilder:






















100619 - DW

Vart en dw runda idag på 1timme. Varvade mellan 8 och 13kg. Bingo fick kämpa ordentligt idag, men väl hemma väntade middagen - Klass Färskfoder Fisk.
  Bingo har även ätit en skål med räkskal, lite vaniljkräm med mosad banan och någon jordgubbe. =) Lyx!


100618 - Powerwalk + dw

Tog en powerwalk på 40min med 8kg kätting. Bingo mer framåt än vanligt..

100616 - Full rulle! (Upd. med bilder!)

Nej, det har ju inte direkt varit någon full rulle dom senaste dagarna, men idag tog vi tag i det!

På förmiddagen åkte jag och Bingo in till stan för att möta upp husse och äta lite lunch. Vi promerade runt i stan i nästan 3timmar, solen lyste och det var super mysigt! 
  Väl hemma sov Bingo några timmar tills vi nu på eftermiddagen begav oss ut på en 40min powerwalk med 8kg kätting. Stackars Bingo är helt slut nu =)

Nu ska Bingo få sin middag, sen blir det myskväll ♥

Bilder från förmiddagen med husse:








vecka 23 slut

Så här såg veckan ut:

Måndag-
Tisdag- dw 1timme, 8kg + 30min bad.
Onsdag-
Torsdag-
power walk 1timme.
Fredag- dw 1timme med 8kg + 15min med 13kg.
Lördag-
Söndag-
lydnad

100613 - Lydnad

Nu är det dax att ta upp lydnaden igen! Det är pinsamt att jag är så lat på vintern vad det gäller hundträning, så att man skäms!
  Jag hoppas verkligen jag vågar mig ut på tävlingsbanorna i sommar så vi kan få våran LP1a någon gång =P

Idag körde vi iaf nästan igenom hela LK1 på tomten. Dagen har varit riktigt seg här hemma med husse på jobbet hela dagen och regn utomhus, men nu på kvällen tog vi oss ut iaf! 
  Det var ett bra tag sen vi körde klicker, men vi började med klicketräning och det gick faktiskt bra. Bingo är dock en hund som tröttnar väldigt fort i  lydnaden, förmodligen för att jag inte är tillräckligt rolig, så vi har börjat variera belöning etc. så mycket som möjligt. Träningen gick bra för att vara årets första! Hon tröttnade dock i mitten och efter ett tag försvann även mitt tålamod. Andades dock ut och fortsatte... Bollen är en hit när man tränar Bingo, men det finns fortfarnde en fin balansgång vi måste hitta. Ena sekunden är Bingo för seg andra sekunden är hon för på. Men de flesta moment gick bra. Kör en liten sammanfattning:

Platsliggning - Seg i lägganden alt. vill inte lägga sig ner. Själva platsliggningen var dock inget problem, trots regn. Ska försöka dra med mig husse ut med Willy eller Gracie så vi får träna med annan hund också.
Linförighet - Vi har mycket träning kvar här! Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel, men Bingo har en dum vana att hela tiden flytta sig från mig. Det känns som vi nöter det här hela tiden, men jag gissar på att jag måste vara mer konsekvent och ha ett bättre tålamod! Annars tycker jag att hon börjar få bättre och bättre driv i gången. Sättanden är det tyvär lite sådär med, hon vet vad hon ska göra men tvekar.
Mer träning helt enkelt!
Inkallning - Inga problem! Hon sätter sig ner direkt och sitter stilla tills jag kommer tillbaka och ger henne varsågod.
Ställande under gång - Hon tar några steg mellan gångerna, men oftast står hon faktiskt stilla. Här måste vi nu gå vidare med att jag fortsätter att gå en bit ifrån henne, bit för bit, tills vi klarar hela momentet. Idag tog jag bara 3 steg efter jag gett kommando.
Läggande under gång - Blir bättre och bättre! Precis som ovan så lämnar jag henne bara med 3 steg innan jag går tillbaka och ger belöning. Vi måste dock träna på snabbare lägganden och öka avståndet mellan kommando - belöning.
Apport - Improviserade med att använda en pinne som apport idag, då jag råkat lägga undan den riktiga. Riktigt bra gick det! Hon tog den fint på kommando, tuggade inte och släppte direkt på loss.

Jag är nöjd trots att det inte vart en så lång träning. Det kändes som en bra start för året och nu ska jag försöka ligga på mig själv lite så vi kan komma ut och tävla.


(Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Fotograf - Therese "RED").

100612 - frisbee

Tog en sväng ner tll ängen och kasta med favorit frisbeen.

100611 - första dagen med "kanten"

dw runda på 1h15min varav en timme med 8kg kätting och 15min med en extra vikt på 5kg runda gummiplattor.

Bingo var pigg och framåt med den vanliga vikten på 8kg, däremot vart det väldigt jobbigt för henne med extra vikten. Om hon bara är lat eller inte tillräckligt bra tränad vet jag inte.

Eftersom vi måste gå vissa sträckor på asfalt ibland började vi idag att lära in ett nytt kommando så att hon går på gräset vid vägen istället för direkt på asfalten.

Bra dag idag!

100610 - Power walk

Idag tog jag och husse ut hundarna för en power walk på 1timme.
Bra träning även för mig och husse! ;)

Bingo sprang iaf av sig ordentligt och nu ligger djuren  och sover tillsammans.


10608 - dw och bad (bildbomb)

Här kommer en bildbomb från dagens utflykt!
Husse och jag tog hundarna till sjön, Bingo fick dra kätting fram och tillbaka. Var hemifrån ca.1,5timme..


Bingo gillar att gräva och leka!








willy posar ♥


Bingo hoppar från klippan =)


Willy posar lite mer




Bingo busar lite mer..


Söt Willy


Bingos härliga försök att ta sig upp från vattnet =)




Slumpmässiga bilder från dagen på Bingo












Äntligen hemma, då kan man slappa!

100607 - en busstur.

Idag fick Bingo och Willy följa med mig och Husse till Centrum och uträtta lite ärenden. Annars har det vart en lugn dag då vi haft en massa att göra hemma och på tomten.

vecka 22 slut

Varje söndag tänkte jag slå ihop hela veckans träning i ett eget inlägg.

Så här har den här veckan sett ut:

Måndag- dw 1timme, 8kg
Tisdag- dw 1,5timme, 8kg
Onsdag-
Torsdag-
dw 1timme, 8kg
Fredag-
Lördag-
Söndag-
dw 1timme, 8kg + bad 30min


100606 - dw och bad

Idag gick jag och Bingo ner till stranden =)
Vart en promenad på 30min med kätting till sjön, stop för att bada och busa, sen hem igen 30min med kätting..

Bilder från våran mysiga förmiddag ♥




















Man märker verkligen skillnad på Bingo nu när vi börjat komma igång igen med dragträningen. Hon är mycket piggare, mår mycket bättre och orkar mer!
  Imorse flög hon runt som en galning här hemma, ut och in från tomten, med bollen i munnen och ville leka =)

Nu ligger hon helt utslagen på fotöljen  och snarkar ♥

100605 - inte som jag tänkt..

Tänkte träna idag, men jobbade över + att husse jobba kväll så det vart latdag för Bingo ändå, inte för att jag tror hon har något emot det ;)

Willy är fortfarande kvar hos oss i stugan och så fort husse kommer hem blir det en mysig kvällspromenad istället.

Vackra Bingo <3










100604

Igår kom mina nya handtag till köksluckorna ♥
Så meddans huse var och jobbade tog jag och Bingo en promenad till Bauhaus, köpte svart lackfärg och en finroller =)

Tyvär ingen träning för Bingo, förutom lite "trotoar" träning med husse på kvällen då Bingo har börjat gena över vägen på ett ställe precis innan huset. Men hon hade skött sig bra idag =) 
 
Jag hade fullt upp med mina köksluckor mestadels av dagen, ja förutom när jag tog ut hundarna och mötte husse vid bussen trots att jag vet att det kan vara smått livsfarligt att ta ut Willy. Men jag stod kvar på marken ;) och här kommer resultatet av dagens arbete (dock ej färdig fixat ännu):

Före:


Efter:



Imorgon SKA det bli träning!


100603

Gick på promenad 1timme med kedja.

/Husse


100602

Ingen träning idag tyvär =(
Och imorgon jobbar jag hela dagen/kvällen, men Bingos underbara husse hittar säkert på något skoj ♥

100601 - dw träning x 2

Så var det Juni!

Det vart en dw runda idag igen, men idag fick vi sällskap av husse och Willy.
Vi gick hela långa ängen och runt, plus ett stop vid affären på 10min sen hem, var ute 1h30min. Bingo kämpade på med sin lilla 8kgs kätting =) Det är bara att införskaffa lite tyngre vikter igen!

Men trötta vart dom "små" djuren, och tur var väl det så jag och husse kunde fortsätta våran vårstädning i stugan!

Liten bildserie från dagen:







RSS 2.0